Keddre erős lehűlés, utána pedig nagy hőmérsékleti különbségek lesznek az országon belül

Az elmúlt napok nyárias időjárása után keddre markáns (10-15 fokos) lehűlés érkezik az egész országba. A hét további részében nagy különbségek alakulnak ki az ország északi és déli területei között, mivel térségünkben keveredik az észak felől áramló hideg, valamint dél felől érkező meleg levegő.

Kedden

Hajnalban megérkezik az erős hidegfront, ezért beborul az ég, és a hajnali-reggeli órákban többfelé kell esőre, záporra, néhol zivatarra készülni, miközben megerősödik, sőt helyenként viharossá is fokozódik az északnyugati szél. Napközben aztán fokozatosan megszűnik a csapadék, felszakadozik a felhőzet. 13-18 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés, de a hosszabb ideig felhős nyugati-délnyugati megyékben ennél hidegebb is lehet.

Szerdán

főként az ország északi harmada felett lesz több felhő az égen, és ott számíthatunk elszórtan kisebb esőkre, záporokra, míg dél felé haladva csökken a csapadék esélye és a felhők mennyisége. Reggel 0,+9 fok (a fagyzugokban gyenge fagy is) várható, míg délután 13-25 fok között alakul a hőmérséklet (északról dél felé a növekvő értékekkel.

Csütörtökön

kezdetben még kisüthet néhány órára Nap, és a déli órákra az ország délkeleti felén újra magasra, 21-26 fok közé melegedhet a levegő, míg északnyugaton továbbra is inkább a 20 fok alatti értékek lesznek jellemzőek. A nap második felében egyre több felhő érkezik, amelyből egyre többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar, miközben fokozatosan országszerte visszaesik a hőmérséklet.

Pénteken

a nap első felében még többfelé van esély csapadékra, majd lassanként csökken a felhőzet és egyre nagyobb területen kisüt a Nap. 20 fok közelében alakulhat a maximum hőmérséklet, de a hosszabb ideig felhős, esős tájakon ennél jóval hidegebb, a napos területeken pedig melegebb is lehet.

Hétvégén

még továbbra is változékony, gyakran felhős időre van kilátás elszórtan kisebb esőkkel, záporokkal. A nappali felmelegedésben már csökkennek a nagy területi különbségek: mérsékelten meleg, az átlagosnak megfelelő, 21-22 fok körüli, vagy annál kissé alacsonyabb értékek valószínűek.