Nyáriasra fordul az időjárás

Hétfőn

a reggel még friss (5-12 fok közötti) lesz, délutánra azonban a sok napsütés és a fölénk áramló meleg levegő hatására már országszerte 25 fok köré melegszik a levegő, ami júniusnak megfelelő érték. Csak kevés felhő képződik, amelyből csapadékra minimális az esély.

Kedden

kissé még tovább, 23-29 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. A napsütést ekkor már gyakrabban zavarhatják gomolyfelhők, és ezekből már elszórtan, leginkább délen-délnyugaton alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

A hét közepén

észak felől pár fokkal hűvösebb, száraz légtömegek áramlanak fölénk, de még így is marad a viszonylag kellemes idő szerdán több, csütörtökön már kevesebb felhővel. Szerdán 23, csütörtökön 21 fok körüli maximumokra van kilátás, azonban a gyakran erős északi szél kissé ronthatja a hőérzetet.

A hét második felében

a szokásosnál nagyobb az előrejelzés bizonytalansága. Előreláthatólag újra erősödő (akár jelentős felmelegedés is) következhet, de ezt máris beárnyékolhatja egy nyugat felől közeledő hidegfront, amellyel kapcsolatban egyelőre egyrészt az is kérdéses, hogy pontosan mikor (nagyjából 22-25-e között) éri el térségünket, illetve az is, hogy milyen mértékű lehűlést okoz a Kárpát-medencében.