Lehűlés és többfelé csapadék érkezik pünkösdre

Már az elmúlt egy hét időjárása is végig hűvösebb volt az ilyenkor szokásosnál, de vasárnapra a korábbiaknál is hidegebb légtömegek érkeznek és ezúttal többfelé áztató esőre is van kilátás.

Vasárnap

hajnalban észak-északkelet felől fokozatosan beborul az ég, és eleinte csak az ország északkeleti harmadán, majd napközben már egyre többfelé fordulhat elő eső, zápor. Számottevő mennyiségű csapadékra az ország északkeleti felén van nagyobb esély. Kifejezetten hideg idő lesz: a reggeli 6-12 fokról délutánra mindössze 10-17 fok közé emelkedik a hőmérséklet, amit az erős északnyugati szél miatt még hűvösebbnek érezhetünk majd.

Hétfőn

Még mindig élénk-erős északias szélre, de felhők mellett már rövid napos időszakokra is számíthatunk, és már csak elszórtan fordulhat elő eső, zápor. Reggel 10, délután 20 fok közelében alakul a hőmérséklet.

Keddtől

lassú, fokozatos felmelegedésre és csökkenő csapadékhajlamra van kilátás. A hét második felében már elérheti a maximum hőmérséklet a június elejének megfelelő 25 fok körüli értéket, de a hétvégén egy újabb hidegfront közelít felénk, ennek előterében pedig újra növekszik a záporok, zivatarok esélye.