Itt a friss kéthetes előrejelzés – ilyen idő valószínű július 1-ig

Az előttünk álló kéthetes időszak első felében még van utánpótlása a csapadéknak, azonban a hónap utolsó hetében már átalakulás kezdődik: szárazabb és melegebb légtömegek érhetik el térségünket.

Június 17 – 22

A következő öt napban még mindig nedves levegő tartózkodik Közép-Európa felett, ezért a néhány órás napsütést gyakran zavarják felhős időszakok és szinte minden nap számíthatunk többfelé záporokra, zivatarokra. Valamivel kevesebb záporra és több napsütésre péntek-szombat környékén mutatkozik esély. Éjszakánként 12-17, délutánonként 22-27 fok várható, de egy-egy tartósan felhős, csapadékos körzetben továbbra is elmaradhat ettől a maximum hőmérséklet.

Június 23 – július 1

Június utolsó hetében előreláthatólag már egyre melegebb és egyre inkább száraz légtömegek áramlanak fölénk. Így tehát egyre inkább a napsütés kerül túlsúlyba és egyre kisebb területen számíthatunk nyárias záporokra, zivatarokra. A nappali felmelegedés eleinte 23-28, majd 25-30, végül pedig már inkább 30 fok körül sőt kevéssel a felett is alakulhat. A melegedő tendencia egészen a hónap végéig kitarthat. Az időszak legvégén, vagyis június 30-július 1-je környékén azonban már vannak arra utaló jelzések, hogy egy felfrissülést vagy akár erősebb lehűlést is hozó hidegfront elérheti térségünket, de ebben még van bizonytalanság.