Idén is várható hőhullám, de a változékonyság lehet a 2020-as nyár időjárásának fő jellemzője

A meteorológiai nyár már 3 hete elkezdődött, csillagászati értelemben azonban csak június 20-án veszi kezdetét az új évszak. Az időjárás eddig nem igazán volt kegyes a nyaralókhoz. A hőmérsékletek ugyan összességében megfeleltek az ilyenkor elvárhatónak, azonban az időjárás gyakran felhős, csapadékos jellege nem éppen a nyár hangulatát idézte. Most vessünk egy pillantást arra, hogy az asztrológiai jelzések alapján mire számíthatunk a nyár hátralévő részében.

Változékonyság

Leginkább a változékony jelző írja le a legjobban az idei nyár időjárását. Ez pedig annyit jelent, hogy kevés hosszan tartó, zavartalanul napos, eseménytelen időszakra van esély: gyakran érhetik el térségünket időjárási frontok, illetve nedves, labilis légtömegek, amelyek gondoskodnak arról, hogy ne legyen egyhangú a nyár hátralévő része sem. Természetesen lesznek száraz, meleg periódusok is, de valószínűleg nem ezek határozzák meg az idei nyár arculatát.

Mennyi csapadék valószínű?

A száraz tavasz után eddig nagyon jól teljesített a nyár, hiszen június 20-áig az ország nagy részén már le is hullott a júniusi átlagnak megfelelő mennyiség, sőt az ország egy részén már annak a kétszerese is. Asztrológiai szempontból az látszik, hogy a következő bő két hónapban is lesz még utánpótlása a csapadéknak, és összességében egy átlagosan csapadékos, vagy az átlagosnál valamivel csapadékosabb nyár lehet az eredmény az évszak végére.

Nem marad el a strandidő és a hőség sem

Sokan már most temetik az idei nyarat, azonban egyáltalán nem példa nélküli, hogy a statisztikailag amúgy is csapadékosabb nyár eleje még nem hozza meg az igazi strandidőt. A 2020-as nyár egy kicsit későbbre tartogatja az erejét, és a változékonyság ellenére úgy tűnik, hogy az átlagosnál összességében melegebb lehet. Erősebb kánikulai időszakokra július közepén, valamint augusztus első felében mutatkozik a legnagyobb esély. Az idei nyár legforróbb napjai valamikor augusztus első harmadában érkezhetnek, amikor akár melegrekordok is dőlhetnek, sőt még augusztus második felében is lehet egy hulláma a hőségnek.