Hétvégén már átléphetjük a 30 fokot, de a zivatarok esélye is újra növekszik

A hét további részében lassanként tovább emelkedik a hőmérséklet, így egyre inkább nyárias hangulatú időre van kilátás, de ezzel együtt a hétvégéhez közeledve újra növekszik a zivatarok esélye.

Szerdán

a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, a több felhő az ország északi-, valamint keleti tájai fölött lesz, és főként ezeken a területeken alakulhatnak ki elszórtan záporok, esetleg zivatarok. Hajnalban 11-16, délután 22-27 fok várható.

Csütörtöktől – vasárnapig

a fokozatos felmelegedés lesz időjárásunk egyik fő meghatározója: eleinte 23-28, míg a hét legvégén már inkább 26-31 fok közötti nyárias maximumokra van kilátás, miközben az éjszakák is újra enyhülnek. Az időjárás másik meghatározó eleme a fokozódó gomolyfelhő-képződés lehet. Kezdetben csak elszórtan, aztán pénteken és szombaton a fülledt, meleg időben ismét egyre nagyobb eséllyel és egyre többfelé pattanhatnak ki nyárias záporok, zivatarok, míg vasárnaptól csökkenhet a számuk. A tartósan zavartalanul napos idő valószínűsége tehát egyelőre csökken, a felmelegedés esélye ugyanakkor egyre nagyobb, amely előreláthatólag a jövő hét elején éri el a tetőpontját.