Hétfőn hidegfront érkezik, keddre országszerte 4-5 fokos felfrissülés várható

Hétfőn

a reggeli 16-21 fokról az ország keleti-délkeleti kétharmadán még 30-35 fok közé melegszik a levegő és több órás napsütés várható. A nyugati-északnyugati megyékben ugyanakkor már csak 25 fok közelében maradnak a maximumok, és több felhő lesz az égen. Délután aztán északnyugat felől országszerte egyre több felhő érkezik, és eleinte csak elszórtan, majd a délutáni-esti óráktól egyre többfelé fordulhatnak elő záporok, zivatarok, miközben megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél, és ezzel együtt északnyugat felől egyre nagyobb területen esik vissza a hőmérséklet.

Kedden

a front mögött csökken a felhőzet, kisüt a Nap, és a korábbiaknál frissebb, de még így is kellemes, 25-30 fok közötti maximumokra van kilátás egyre jobban mérséklődő északnyugati széllel.

Szerdán és csütörtökön

átmenetileg újra melegedő tendencia várható: 27-32, majd 28-33 fok közötti nappali felmelegedéssel. Kezdetben száraz idő, sok napsütés valószínű, aztán csütörtökön máris egy újabb hidegfront közelít felénk nyugat felől, így csütörtökön napközben nyugati irányból ismét növekszik a záporok, zivatarok esélye.

Péntektől – vasárnapig

pár fokkal hűvösebb, nagyjából az átlagosnak megfelelő 26-27 fok körüli maximum hőmérsékletre van kilátás eleinte többfelé, később szórványosan kialakuló záporokkal, zivatarokkal.