Folytatódik a változékony nyár – csütörtökig melegedés, aztán újabb hidegfront zivatarokkal

A hétfői hidegfront mögött kedden máris kellemes, napos, de kicsit frissebb, szerdától egyre melegebb, péntekre aztán ismét pár fokkal hűvösebb időjárás várható többfelé csapadékkal.

Napos, kellemes kedd

Kedd hajnalra 12-18 fok közé csökken a hőmérséklet, és a csapadékot adó felhők kelet felé elhagyják térségünket. Napközben már országszerte napos, száraz, kevés gomolyfelhővel tarkított időre számíthatunk a korábbiaknál frissebb, de még így is kellemes, 25-30 fok közötti hőmérséklettel.

Szerdán sokfelé kánikula

a reggeli 14-19 fokról délutánra a sok napsütés és a fölénk áramló meleg levegő hatására már 29-34 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Esetleg nyugaton fordulhat elő egy-egy frissítő zápor.

Csütörtökön egyre több zivatar

Csütörtökön máris közelít felénk a következő hidegfront, így ekkor a napsütés mellett egyre több gomolyfelhő képződik, és egyre nagyobb eséllyel, egyre többfelé pattanhatnak ki záporok, zivatarok. A front előtt még az ország nagy részén 28-33 fok közé melegedhet a levegő.

Pénteken kicsit frissebb

Pénteken több felhő lesz az égen és nagyobb valószínűséggel számíthatunk országszerte záporokra, zivatarokra, miközben a nappali felmelegedés 24-29 fok közé mérséklődik.

Hétvégén

kissé változékony, szélsőségektől mentes nyárias időjárásra van kilátás. A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, és mindét nap előfordulhatnak elszórt jelleggel záporok, zivatarok. Délutánonként általában 27 fok közelében alakulhat a hőmérséklet, ami megfelel a július elején elvárhatónak.