Július második felében is mozgalmas, hidegfrontokkal tarkított időjárás valószínű

Továbbra is úgy tűnik, hogy július második fele sem a tartósan nyugodt nyaralóidőről lesz majd emlékezetes. Marad a gyakran változó, hidegfrontokkal megszakított nyárias, időnként kora nyárias hangulatú időjárás.

Július 16 – 18

A július 16-án érkező hidegfront után péntektől már egy hidegcsepp okoz országszerte lehűlést és többfelé csapadékot. A hétvégén is a felhőké lesz a főszerep, és több alkalommal többfelé fordulhat elő eső, zápor. Ugyan szombattól lassanként emelkedésnek indul a hőmérséklet, azonban az ország nagy részén 25 fok alatt alakulnak a maximumok.

Július 20 – 31

A hűvösebb napok után július 20-21-e körül átmeneti felmelegedés valószínű, a hőmérséklet újra elérheti, sőt kevéssel meg is haladhatja a 30 fokot. A felmelegedést azonban máris beárnyékolja egy nyugat felől közeledő hidegfront, amely 21-22-e körül érheti el térségünket. A hónap utolsó harmadában kisebb hullámzás mellett összességében az átlagosnál néhány fokkal hűvösebb, inkább kora nyárias jellegű időjárás dominálhat. Emellett pedig több hullámban is érkezhetnek záporok, zivatarok. Július utolsó harmadában tehát tartósan száraz, kánikulai periódusra minimális az esély. Sokkal inkább valószínű, hogy marad a gyakran változó, inkább az átlagosnál hűvösebb irányba billenő időjárás.