Itt a friss kéthetes előrejelzés – ilyen időjárás valószínű augusztus 4-ig

Egyelőre még marad a mozgalmas időjárás hazánkban, de egy kicsit másképp, mint ahogy azt eddig megszokhattuk. Részletek az alábbiakban.

Július 21 – 26

Az előttünk álló egyhetes időszak legmelegebb napja jó eséllyel július 21-én lesz, amikor 27-33 fok közé emelkedik a hőmérséklet. 22-én már egy gyenge hidegfront hoz néhány fokos lehűlést záporokkal, zivatarokkal, majd ezt követően 1-2 napig nyugodtabb, kellemesen meleg, az átlagost közelítő, 27 fok körüli maximumokra van kilátás. Július utolsó hétvégéjén aztán nedvesebb légtömegek érkeznek, ezért kevesebb napsütésre, több felhőre és nagyobb eséllyel kialakuló záporokra, zivatarokra készülhetünk 26-27 fok körüli maximumok mellett.

Július 27 – augusztus 4

Július 27-28-a környékén az átlagosnál néhány fokkal hűvösebb, inkább kora nyárias hangulatú időre van kilátás, majd a hónap legvégén, illetve különösen augusztus első napjaiban már megnyílik a lehetőség arra, hogy dél-délnyugat felől melegebb légtömegek érjék el térségünket. Ekkor újra megjelenhetnek a 30 fok körüli vagy a feletti hőmérsékletek, azonban ezzel együtt növekszik a zivatarhajlam is, vagyis fülledt, meleg, záporokkal, zivatarokkal, akár heves zivatarokkal tarkított időjárás alakulhat ki.