Szerdára gyenge hidegfront hoz pár fokos lehűlést

Kedden

30-31 fok körül tetőzik a hőmérséklet és délután főként északon, valamint nyugaton, majd az esti-éjszakai óráktól már máshol is elszórtan számíthatunk záporokra, zivatarokra az érkező gyenge hidegfront hatására. Szerda reggelre 15-21 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerdán

a front mögött már felszakadozik a felhőzet, kisüt a Nap, de főként az ország déli felén, illetve a középső megyékben még több felhő boríthatja az eget, és ezeken a tájakon nagyobb valószínűséggel alakulhatnak ki záporok. Az élénk északias széllel 25-30 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés, tehát komoly, jelentős lehűlést nem hoz a front.

Csütörtökön és pénteken

éjszakánként 15-16, délutánonként 27-28 fok körüli hőmérsékletre van kilátás, vagyis nagyjából olyan idő lesz, ami az éghajlati statisztikák alapján Magyarországon elvárható júliusban. A több órás napsütést gyakran zavarják gomolyfelhők, és két hullámban (először csütörtökön, majd pénteken a nap második felében) van esély újra több helyen záporokra, zivatarokra.

Szombaton és vasárnap

változékony időre készülhetünk, ugyanis nedvesebb légtömegek érkeznek fölénk, ezért a napsütés mellett több felhőre és nagyobb eséllyel kialakuló záporokra, zivatarokra számíthatunk. A nappali felmelegedésben jelentős visszaesés nem valószínű, vagyis nagyjából a 23-30 fok közötti tartományban mozoghatnak a maximumok, méghozzá úgy, hogy szombaton inkább a 25, vasárnap pedig a 30 fokhoz lehet közelebb a hőmérséklet az ország nagy részén. A csapadékkal érintett tájakon ugyanakkor átmenetileg jelentősebben felfrissülhet a levegő.

A jövő hét elején

egy hidegfront hatására az átlagosnál kissé hűvösebb, mérsékelten meleg, 25-26 fok körüli nappali felmelegedés lehet a jellemző eleinte még többfelé, majd egyre kevesebb helyen előforduló csapadékkal. Számottevő felmelegedés legközelebb a hónap végére-augusztus elejére jöhet.