Itt a friss kéthetes előrejelzés – még vannak tartalékai a nyárnak

Az előttünk álló kéthetes időszakban még vannak tartalékai a nyárnak: összességében az ilyenkor szokásosnál melegebb időre van kilátás. Részletek az alábbiakban.

Augusztus 12 – 18

A hétvégéig továbbra is nagyobb eséllyel az ország nyugati felén-kétharmadán, majd a hétvégétől már máshol is hasonló valószínűséggel fordulhatnak elő nyárias záporok, zivatarok. Alapvetően fülledt, meleg idő várható 30 fok körüli maximumokkal, azonban a jövő hét elején átmenetileg kevéssel 30 fok alá mérséklődhet a nappali felmelegedés.

Augusztus 19 – 25

Augusztus 18-a után előreláthatólag az anticiklonális hatások erősödnek térségünkben, amely huzamosabb ideig száraz, napos, meleg időjárást eredményezhet. A maximum hőmérsékletek tartósan 30 fok közelében vagy pár fokkal a felett alakulhatnak. Ebben a helyzetben változás majd az időszak legvégén kezdődhet, amikor már lassanként megközelítik Közép-Európát az időjárási frontok. Ekkor már növekszik a záporok, zivatarok kialakulási esélye, de egyelőre továbbra is úgy tűnik, hogy drasztikusabb átalakulás majd csak 25-e után érkezhet.