Augusztus utolsó hete is tartogat még szép nyári napokat

A vasárnapi hidegfront mögött a kánikula ugyan megszűnt, de az előttünk álló héten még visszamelegszik az idő, és napsütésből sem lesz hiány.

Hétfőn

a hajnali 13-18 fok után délutánra 24-30 fok közé emelkedik a hőmérséklet. A több órás napsütést időnként felhős időszakok zavarják, de estig záporok csak helyenként, nagyobb valószínűséggel nyugaton alakulhatnak ki.

Kedden

a nap első felében lehet több felhő az égen, és ekkor fordulhatnak elő elszórtan, leginkább az ország déli-, valamint keleti felén kisebb esők, záporok, néhol zivatarok, majd délutántól egyre több napsütés várható. Reggel 13-19, délután 24-29 fok valószínű.

Szerdán

sok napsütésre, igazi strandidőre van kilátás 28-30 fok körüli maximumokkal, számottevő csapadék nélkül.

Csütörtöktől – vasárnapig

Kezdetben pár fokkal frissebb, majd a hét végéhez közeledve ismét egyre melegebb légtömegek érkeznek fölénk, így átmenetileg újra 30 fok köré erősödhet a nappali felmelegedés. A meleg idő azonban nem lesz tartós, ugyanis nyugat felől egy markánsabb hidegfront közeledik felénk, amely a hónap legvégére már erősebb lehűlést és többfelé csapadékot okozhat. A front érkezésének pontos időpontja még kérdéses.