Ilyen időjárás valószínű szeptemberben

Az idei szeptember első fele tartogat bőven kellemes, késő nyárias napokat, a hónap közepe táján azonban már valószínűleg megérkezik az igazi évszakváltó hidegfront, és ezzel együtt a hamisítatlan őszies időjárás.

Szeptember 3 – 11

Nagyjából szeptember 11-ig nagy valószínűséggel a kellemes, napsütésben gazdag időjárás dominálhat mérsékelt változékonysággal. A mérsékelt változékonyság annyit jelent, hogy egy-egy időjárási front időnként súrolja térségünket, amikor kicsit több felhőre, pár fokos lehűlésre és elszórt jelleggel záporokra, zivatarokra van kilátás. Az érintő frontok közötti időszakokban azonban több hullámban is visszamelegszik a levegő a 25-30 fok közötti tartományba, sőt kis eséllyel néhol akár kevéssel a fölé is.

Szeptember 12 – 30

A szeptember 12-16-a közötti időszakban ugyan még a késő nyárias jelzések vannak túlsúlyban, de ezekben a napokban már kezd egyre törékenyebbé válni a szép nyárutó. A valószínűbb jövőkép az, hogy valamikor a szeptember 17-ei újhold környékén érhetik el jelentősen hidegebb és nedvesebb légtömegek térségünket, azonban kis eséllyel már pár nappal korábban megkezdődhet a változás. Ezt követően, a hónap második felében már inkább az átlagosnál kicsit hűvösebb, változékony, őszes hangulatú időjárásé lehet a főszerep.