Kellemes, nyárias hétvége után a jövő hét elejére pár fokos, átmeneti lehűlés

Szombaton

a friss (8-14 fok közötti) hajnal után délutánra a sok napsütés és a fölénk áramló meleg levegő hatására 25-30 fok közé melegszik a levegő. Főleg északnyugaton fújhat élénk-erős délies szél.

Vasárnap

az ország nagyobbik délkeleti kétharmadán még marad a napos, meleg nyári időjárás 28 fok körüli maximumokkal. Az északi-, északnyugati megyéket ugyanakkor már megközelíti egy gyenge hidegfront, így ezeken a tájakon erősödik a gomolyfelhő-képződés, délutántól már elszórtan záporok, zivatarok alakulhatnak ki, és 24-25 fok közelében marad a nappali felmelegedés.

Hétfőn

a hidegfront hatására a néhány órás napsütés mellett már országszerte többször megnövekszik a felhőzet, és elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az élénk-erős északnyugati szélben 23-29 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Keddtől

a front mögött eleinte kissé „frissebb”, de még így is az átlagosnál melegebb, 25 fok körüli maximum várható egyre több napsütéssel. Az ezt követő napokban pedig újra egyre inkább a 30 fokot veszi célba a hőmérséklet. Kisebb megtorpanás esetleg csütörtök-péntek környékén lehet egy érintő gyenge hidegfront miatt, de ez sem tudja majd megzavarni a kellemes nyárutót, amely a jövő hét nagy részét jellemzi.