Még 2-3 nap nyár, aztán frissebb, kora őszies időjárás

Kedden és szerdán

továbbra is 30 fok körüli nyárias melegre és sok napsütésre van kilátás, kedden még felhők nélkül, szerdán már időnként fátyol- illetve kevés gomolyfelhővel.

Csütörtökön

még 25-30 fok közé melegszik a levegő, de a közeledő hidegfront hatására egyre több felhő zavarja a napsütést, és kezdetben északon-, valamint nyugaton, estétől már máshol is előfordulnak szórványosan záporok, zivatarok, miközben fokozatosan északiasra fordul a szél. Nagy területet érintő számottevő csapadék azonban nem valószínű.

Pénteken és szombaton

a front mögött már egyre inkább napos, száraz időre van kilátás, de pénteken még erős lökések kísérik az északi szelet, és eleinte néhol kialakulhatnak záporok. Pénteken 20, szombaton 22 fok körüli maximum hőmérséklet várható, ugyanakkor szombaton reggel sokfelé 5-7 fok köré, a fagyzugos területeken akár 0 fok közelébe is süllyedhet a hőmérő higanyszála.

Vasárnaptól

növekvő valószínűséggel újra lassan, fokozatosan melegedő, továbbra is száraz időjárás következhet, de a mostanihoz hasonló, 30 fok körüli értékek előreláthatólag már nem térnek vissza. A lehűlés tehát a korábban vártál kevésbé ígérkezik tartósnak. A következő hidegfront valamikor szeptember 24-e körül érheti el térségünket.