A lehűlés után a jövő hét első felében visszatér a nyár, de már enyhébb formában

Ahogy azt már szeptember elején is vártuk, szeptember 17-én elérte hazánkat egy hidegfront, amely mögött péntekre 8-10 fokos lehűlés várható. Az viszont egyre valószínűbb, hogy a korábbi várakozásoknál kisebb mértékű és kevésbé tartós lesz a lehűlés. A hideg levegő nagy része tőlünk keletre halad el, a hét végétől pedig néhány napra máris újra teret hódítanak a dél felől érkező meleg légtömegek.

Pénteken

hajnalban elszórt jelleggel még előfordulhat zápor, majd napközben fokozatosan mindenhol csökken, felszakadozik a felhőzet, és egyre több napsütésre számíthatunk. A reggeli 10-15 fokról az erős északias szélben már csak 22 fok köré emelkedik a hőmérséklet, ami egyébként megfelel az ilyenkor elvárhatónak.

Hétvégén

túlnyomóan napos, száraz, szép kora őszies időre van kilátás szombaton 22-23, vasárnap már 24-25 fok körüli maximumokkal. Az éjszakák ugyanakkor kimondottan csípősek (szombaton 3-10, vasárnap 5-11 fok közöttiek) lesznek.

A jövő héten

fokozatosan tovább erősödik a nappali felmelegedés: eleinte 22-27, majd keddtől már 23-28 fok közötti értékeket mérhetünk, mindehhez pedig a hét közepéig több órás napsütés, viszonylag kevés felhő és többnyire száraz idő társul, esetleg helyenként előforduló záporokkal. Ebben a helyzetben változás a hét közepétől kezdődik, amikor már növekszik a záporok, zivatarok esélye, a hét második felében pedig lehűlésre számíthatunk.