Hétvégén újra próbálkozik az ősz, de ezúttal már több sikerrel

Egyre valószínűbb, hogy hétvégére lehűlés érkezik, de ez a lehűlés már erősebbnek ígérkezik a múlt hetinél, legalábbis ami a nappali felmelegedés mérséklődését illeti. Ezzel együtt a csapadék esélye is növekszik, így hamisítatlan őszies időt hozhat szeptember utolsó hétvégéje.

Kedden

a friss (5-13 fok) hajnal után délutánra 26-27 fok köré melegszik a levegő és sok napsütésre számíthatunk. Délutántól délnyugaton-nyugaton már növekszik a gomolyfelhők mennyisége, és ezeken a tájakon egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat estétől.

Szerdán és csütörtökön

még mindig meleg, késő nyárias idő várható 23-28 fok közötti maximumokkal, de a napsütést már gyakrabban zavarják felhők, amelyekből elszórtan záporokra, zivatarokra készülhetünk.

Pénteken

nyugat felől egy frontzóna közeledik, így egyre inkább a felhők kerülnek túlsúlyba, és egyre többfelé fordulhat elő csapadék. A Dunától keletre még 24-29, a Dunántúlon már csak 19-23 fok valószínű.

Hétvégén

nedves, egyre hűvösebb légtömegek áramlanak fölénk. Ennek hatására a kevés napsütés mellett gyakran beborul az ég, és többfelé, több alkalommal számíthatunk esőre, záporra, kezdetben zivatarra is. Nyugat felől fokozatosan országszerte 20 fok köré, a tartósan csapadékos tájakon ez alá is mérséklődhet a nappali felmelegedés.