Szombaton délen akár 28-30 fok is lehet, de utána sem nagyon fogunk fázni

A mostani hűvösebb időjárás után szombatra nagyot ugrik a hőmérséklet, az ország nagy részén nyárias napra van kilátás, ami vasárnapra máris kora ősziesre mérséklődik, de ettől függetlenül az átlagosnál melegebb periódus következik.

Csütörtökön

alapvetően borult lesz az ég, inkább csak a Dunántúl nyugati felén süthet ki a néhány órára a Nap. A Dunától keletre többfelé, a Dunántúlon, annak is főleg a keleti felén csak elszórtan várható eső, zápor. Északkeleten újra kiadós mennyiség hullhat. Reggel 7-13, délután 13-21 fokra számíthatunk, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Pénteken

már egyre inkább az élénk délies széllel érkező meleg levegő határozza meg időjárásunkat, amelynek hatására délutánra az ország nagy részén 20-24 fok közé emelkedik a hőmérséklet, miközben a felhős időszakok mellett már egyre többször kisüt a Nap. Az északkeleti megyékben ugyanakkor még mindig megmaradhat a borongós, 20 fok alatti, esőre hajló idő, de ott is egyre kisebb a csapadék esélye.

Szombaton

erős délies széllel érkezik a nyárias meleg. Reggel 11-16, délután 23-28 fok valószínű több órás napsütéssel, de a déli megyékben akár 30 fok sem kizárt. Szombaton a nap második felében aztán nyugat felől máris egy frontzóna éri el az országot, így a késő délutáni-esti óráktól kezdődően nyugat felől egyre többfelé kell záporokra, zivatarokra készülni.

Vasárnap

az enyhe, csapadékos hajnal után erősen szeles, a szombatinál hűvösebb, de még így is az ilyenkor szokásosnál melegebb, 19-24 fok közötti maximum hőmérséklet várható. Reggel még többfelé várható csapadék, aztán napközben már felszakadozik a felhőzet és csak elszórt jelleggel alakulhatnak ki záporok.

A jövő hét első felében

folytatódik a változékony, szeles, enyhe időjárás időnként záporokkal, zivatarokkal.