Szombaton nyár, aztán éjjel sok csapadék, majd vasárnap kora őszies meleg

Szombaton

az enyhe, 10-16 fok közötti hajnal után délutánra az erős délies széllel érkező afrikai eredetű légtömegek hatására már 24-30 fok közé melegszik a levegő. Az alacsonyabb, 25 fok közeli értékek északon-északkeleten várhatóak. Alapvetően napos idő lesz, amit fátyolfelhőzet szűrhet. A délutáni órákban aztán nyugat felől egy érkező hidegfront hatására növekszik a felhőzet, és estétől nyugati irányból egyre többfelé kell záporokra, zivatarokra készülni, amelyek többfelé intenzívek lehetnek.

Vasárnap

hajnalban és reggel a kelet felé haladó csapadékzónából sokfelé várható eső, zápor, többfelé kiadós mennyiségű csapadék hullhat le. Napközben aztán nyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, kisüt a Nap, és a szeles időben kellemes, 20-26 fok közötti kora őszies maximumokra van kilátás.

A jövő héten

eleinte folytatódik a változékony, gyakran szeles, enyhe idő elszórt záporokkal, zivatarokkal. Hétfőn 20-27, kedden 19-24 fok valószínű. A hét közepén aztán egy markánsabb hidegfront hozhat újra többfelé csapadékot és lehűlést, amit a hét vége felé közeledve újabb melegedés követhet.