Nehezen javul az időjárás – csütörtökön újabb csapadék érkezik

Szerdán

már a kora hajnali óráktól kezdődően dél-délnyugat felől egyre nagyobb területen megszűnik a csapadék, azonban a még csapadékkal érintett legmagasabb hegycsúcsainkon havaseső, havazás válthatja fel az esőt. Napközben dél felől már időnként felszakadozik a felhőzet, kisüt a Nap is, ugyanakkor kivételt képez ez alól az ország északi negyede-harmada, ahol még mindig marad a borongós időjárás időnként kisebb esővel, záporral, de ott is egyre kevesebb helyen és egyre kisebb mennyiségben. A kora reggeli 1-8 fok után az élénk-erős délies széllel délutánra 15 fok köré „melegszik” a levegő, azonban a felhős északi tájakon továbbra is 10 fok közelében marad a hőmérséklet.

Csütörtökön

délnyugat felől újra beborul az ég, és a nap második felében egyre többfelé ered el az eső. A hét elejinél már kevesebb, de még így is nagy területen számottevő mennyiségű csapadék várható. Hajnalban 0,+8, délután 11-17 fok lesz.

Péntektől – vasárnapig

Továbbra is a felhők lesznek túlsúlyban, azonban a hét végéhez közeledve lassanként egyre szárazabb és ezzel együtt átmenetileg ismét hűvösebb légtömegek érkeznek fölénk. Pénteken még több helyen, a hétvégén már egyre kevesebb helyen várható csapadék. Pénteken 14-15, a hétvégén inkább 11-13 fok körüli maximumokra van kilátás, miközben éjszakánként újra egyre többfelé süllyed 5 fok alá, a hét legvégétől helyenként 0 fok közelébe a hőmérséklet.