Gyenge hidegfront hoz változást a hétvégére

Szombaton

Egy nyugat felől érkező gyenge hidegfront hatására a kezdetben naposabb tájakon is fokozatosan a felhők kerülnek túlsúlyba, és főként az ország déli-délnyugati tájain , valamint északon alakulhat ki elszórtan kisebb eső, zápor, de az ország nagy részén számottevő csapadék nem várható. Az északnyugatira forduló szél megélénkül. Reggel 7-12, délután 12-19 fok valószínű.

Vasárnap

Az ország keleti-délkeleti kétharmadán borongós idő várható többfelé esővel, záporral, míg nyugaton és északon időnként kisüthet a Nap, és kicsi a csapadék esélye. A borongós, csapadékos tájakon csak 10-14, míg a naposabb nyugati-északnyugati megyékben 14-17 fok között alakul a hőmérséklet.

Kilátások a jövő hétre

A hét első felében kissé változékony időre van kilátás: kedden főként a nyugati-délnyugati országrész fölé nyúlhat be egy felhő-és csapadékzóna, így ott fordulhat elő elszórtan eső, zápor. A hét közepétől ugyanakkor már országszerte egyre inkább a nyugodt, eseménytelen időjárás dominálhat növekvő ködhajlammal. A tartósan borongós, párás, ködfelhős tájakon 10 fok közelében, míg a naposabb területeken 13-18 fok között alakulhat a hőmérséklet. Komolyabb változásra legkorábban a november 1-7-e közötti időszakban van esély.