Szürke, párás, ködös időszak kezdődik egyre kevesebb napsütéssel

A következő napokban a jelentős változást okozó frontok elkerülik térségünket, fokozódik a ködhajlam, miközben egyre kevesebb helyen bízhatunk napsütésben.

Vasárnap

hajnalra -2,+5 fok közé csökken a hőmérséklet, és többfelé párássá, ködössé válik a levegő. Napközben a ködből képződő felhőzet miatt már az ország északi felén sokfelé nem süt ki a Nap vagy csak szűrt napsütésre van kilátás. Ezeken a tájakon 8-10, míg a naposabb területeken 10-15 fok között alakul a maximum hőmérséklet.

Hétfőtől – szerdáig

nagy valószínűséggel marad a felhős, párás, eseménytelen időjárás, többfelé már napközben is tartós ködfoltokkal. Éjszakánként 0,+5, délutánonként 5-10 fok közötti hőmérséklet várható, de néhány körzetben, ahol felszakad a zárt felhőtakaró és kisüt a Nap, kevéssel 10 fok fölé melegedhet a levegő.

A hét második felében

egyelőre még viszonylag nagy bizonytalanság mellett gyengülhet a ködhajlam, élénkülhet a légmozgás, és melegebb légtömegek érhetik el térségünket. A hónap közepére kissé változékonyabb, időnként csapadékos, enyhébb időjárás következhet.