Hétfőn hidegfront érkezik, kedden nyugat felől egyre többfelé kisüt a Nap

Lassan a végéhez közeledik a tartósan szürke, eseménytelen időjárás. Hétfőn egy hidegfront érkezik, amely mögött keddtől már egyre nagyobb területen láthatjuk meg a Napot. A hét második felében pedig újabb hidegfront teszi mozgalmassá az időjárást.

Hétfőn

a nyugat felől érkező hidegfront miatt továbbra is borult lesz az ég. Eleinte elszórtan, délutántól már egyre több helyen kell esőre, záporokra számítani, az északiasra forduló szél pedig megélénkül. A legtöbb csapadék a déli-délnyugati megyékben várható. Reggel 2-8, délután 8-13 fok lesz.

Kedden

nyugat-északnyugat felől fokozatosan csökken, felszakadozik a felhőzet, és egyre többfelé kisüt a Nap, de a keleti-délkeleti megyékben még mindig sok felhő maradhat az égen, és ott kezdetben még csapadék is lehet. Az élénk-erős északias szélben viszonylag enyhe idő lesz: reggel 5, délután 10-11 fok körüli értékeket mérhetünk, amely magasabb az ilyenkor szokásosnál.

Szerdán és csütörtökön

nyugodtabb, csendesebb idő várható újból erősödő éjszakai ködfoltokkal, amelyek szerdán még többfelé és gyorsabban, csütörtökön már lassabban és kevesebb helyen oszlanak fel napközben. Éjszakánként 0,+5, délutánonként 7-12 fok valószínű. Csütörtökön a nap második felében már megközelíti, sőt el is érheti térségünket a következő hidegfront északnyugati irányból.

A hét második felében

Újból változik időjárásunk. Pénteken előreláthatólag át is vonul felettünk a soron következő hidegfront, amely a hegyekben már hózáporokat is okozhat. A front mögött hétvégén hűvös/mérsékelten meleg, késő őszies-kora télies hangulatú időre van kilátás sok felhővel, kevés napsütéssel. Éjszakánként többfelé süllyedhet kevéssel fagypont alá a hőmérséklet, a nappali felmelegedés pedig 4-9 fok között alakulhat. (A következő hét elején újabb hidegfront érkezhet, ami akár síkvidékre is meghozhatja az első hópelyheket.)