Igazi téli idővel indul a december, aztán hétvégére enyhülés jön

Kedden és szerdán

a hajnali órákban -1,-7 fok közötti fagyra van kilátás, de a derült, hófedte tájakon ennél hidegebb is lehet. Délutánonként jellemzően -1,+4 fok közötti télies hőmérsékleteket mérhetünk, ami néhány fokkal elmarad a december elején szokásostól. Az éjszaka képződő köd, illetve a belőle képződő rétegfelhőzet többfelé napközben is megmarad, ezért csak elszórtan számíthatunk napos területekre.

Csütörtökön és pénteken

dél-délnyugat felől fokozatosan enyhébb és nedvesebb légtömegek érkeznek fölénk, így a felhők lesznek túlsúlyban, amelyekből többfelé, nagyobb eséllyel nyugaton kell csapadékra számítani. Kezdetben vegyesen hó, ónoseső, havaseső, eső is hullhat, majd inkább eső valószínű. Az éjszakák lassanként 0 fok köré enyhülnek, délutánonként pedig csütörtökön +4, pénteken már +6 fok köré emelkedik a hőmérséklet, de délen pénteken akár 10 fok sem kizárt.

Hétvégén

élénk déli-délkeleti széllel további enyhülés várható. Az éjszakai fagyok az ország nagy részén eltűnnek, míg a nappali felmelegedés +8,+10 fok köré erősödik, de az ország déli-délkeleti felén 10 fok feletti értékek is előfordulhatnak. A néhány órás napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet, azonban a csapadék terén még nagy a bizonytalanság. Jelenleg úgy tűnik, hogy inkább nyugaton van esély elszórtan esőkre, záporokra.