A hétvégén és az azt követő 5 napban is a felhőké lesz a főszerep

Szombaton

hajnalra 0 fok köré csökken a hőmérséklet és többfelé párássá, ködössé válik a levegő. Napközben az ország nagy részén továbbra is a felhős, párás, szürke idő lesz jellemző, néhol szitálással. Csak helyenként szakadozhat fel a felhőzet és közelítheti meg a hőmérséklet a 8-9 fokot. Az ország jelentős részén 5 fok közelében maradnak a maximumok.

Vasárnap

továbbra is a felhőké lesz a főszerep, de különösen az ország nyugati felén már elszórtan lehetnek olyan tájak, ahol felszakadozik rövid időre a zárt felhőtakaró, keleten ugyanakkor helyenként kisebb eső, szitálás előfordulhat. Reggel -2,+4, délután +3,+9 fok között alakul a hőmérséklet.

A jövő hét nagy részében

még mindig a felhők lesznek túlsúlyban. Túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös, eseménytelen időjárásra van kilátás. Számottevő csapadék nem várható, de a nyirkos, párás időben kisebb ködszitálás bárhol előfordulhat. Éjszakánként 0 fok közelében, délutánonként pedig jellemzően 4-5 fok körüli értékeket mérhetünk. Csak kevés helyen süthet ki átmenetileg a Nap, és csupán ezeken a területeken emelkedhet 10 fok közelébe a hőmérséklet, a tartósan ködös vidékeken ugyanakkor egész nap 0 fok közelében „ragadhat” a hőmérő higanyszála. Ebben az időjárási helyzetben változás legkorábban december 18-a után kezdődhet.