Karácsony előtt akár +12 fok is lehet, de az ünnepekre megérkezik a lehűlés

Már szinte biztos (90-95%), hogy karácsony előtt jelentősebb enyhülés várható, és nagyon valószínű (80-85%), hogy az ünnepek alatt lehűlés következik be. Arra pedig nagyjából továbbra is 60-65% esély mutatkozik, hogy az ünnepek legalább egyik napján az ország egy részén láthatunk hópelyheket.

Vasárnap és hétfőn

még marad a borongós, párás, helyenként tartósan ködös időjárás 4-5 fok közeli maximum hőmérséklettel. Vasárnap még csak szitálás, hétfőn elszórtan már kisebb eső is előfordulhat.

Kedden és szerdán

délnyugat felől enyhébb, kezdetben nedves levegő érkezik fölénk. Kedden a borult égből többfelé várható eső, zápor és +4,+9 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. Szerdán már csak északkeleten lehet csapadék, a felhős időszakok mellett időnként a Nap is előbújhat végre, miközben +7,+12 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Karácsonykor

változékony időre van kilátás. Előreláthatólag december 24-én hidegfront éri el térségünket, amely többfelé okoz esőt, záporokat. Ahogy észak felől elkezdődik a hideg levegő beáramlása, az eső mellett már havaseső, havazás is előfordulhat. A mostani előrejelzések szerint erre legnagyobb esély a december 24-éről 25-ére virradó éjszakán a hegyvidéki területeken, illetve a Dunántúlon sívidéken is van. Az ünnepek második fele már az átlagoshoz közeli télies időjárást tartogat fagyos éjszakákkal és +2 fok körüli nappalokkal, valamint helyenként előforduló hózáporokkal.

Fotó: Pixabay