Nagy hidegbetörés nem lesz, de fokozatosan téliesre fordul az időjárás

A hét első felében még enyhe légtömegek lesznek felettünk, aztán fokozatosan, több lépcsőben lehűlés veszi kezdetét, így lassanként országszerte olyan időjárásra számíthatunk, ami ilyenkor január első felében elvárható lenne.

Kedden

reggel 0,+5, délután +3,+9 fok fok közötti hőmérséklet várható. Többnyire borongós, párás idő lesz főként a középső-, valamint keleti tájakon a nap első felében esővel, záporral. Estétől aztán délnyugat felől kezdődik csapadékhullás.

Szerdán

A hajnali 0,+5 fok után délutánra +2,+7 fok közé emelkedik a hőmérséklet és a borult égből többfelé kell esőre, záporra számítani. Az ország északi-északnyugati területein, elsősorban a magasabban fekvő tájakon már havaseső, havazás is előfordulhat.

Csütörtöktől

napról-napra tovább csökken a hőmérséklet: az éjszakák egyre nagyobb területen lesznek fagyosak, a nappali felmelegedés pedig eleinte +1,+6, majd -1,+4 fok közé mérséklődik. Eleinte szárazabb légtömegek lesznek felettünk, majd a hét legvégén-jövő hét elején egy tőlünk délre található ciklon bizonytalanná teszi az időjárást. Ekkor van esély arra, hogy ismét többfelé forduljon elő csapadék, ami délen-délkeleten eső, az ország több részén egyre inkább hó formájában hullhat, de a ciklon pályájában még van bizonytalanság. Az viszont nagyon valószínű, hogy a jövő héten már hideg, januári időre van kilátás fagyos éjszakákkal és kevéssel fagypont feletti nappalokkal.