A hét legvégén/jövő hét elején érkezik újabb havazás – ezúttal főleg délre

Pénteken a Dunántúlon többfelé havazott és nagy területen összefüggő hótakaró alakult ki. Átmeneti szünet után a hét legvégétől ismét nedvesebb légtömegek érkeznek térségünkbe, így újra van esély havazásra.

Pénteken

délután a havazást, havasesőt okozó csapadékzóna fokozatosan dél felé húzódik vissza így egyre inkább a Dunántúli déli-délnyugati felén várható további hóesés, hószállingózás esetleg havaseső. Estére -3,+1 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombaton

hajnalra 0,-8 fok közé süllyed a hőmérséklet, de néhány hófedte szélcsendes tájon akár hidegebb is lehet ennél. Többfelé képződik pára, köd, helyenként sűrű zúzmarás köd, amely elszórtan egész nap megmaradhat. A tartósan ködfelhős tájakon kevéssel fagypont alatt, míg az ország nagyobbik felén, ahol kisüt több órára a Nap, 0,+5 fok között alakulnak a maximumok.

Vasárnap

dél felől fokozatosan beborul az ég, de az ország északi felén még kisüthet hosszabb időszakokra a Nap. Főleg a délutáni-esti óráktól számíthatunk a déli megyékben kisebb hószállingózásra, gyenge havazásra. Reggel 0,-8, délután -2,+3 fok valószínű.

Hétfőn

sok felhő lesz felettünk, inkább csak az északi-északnyugati területeken lehet kevés napsütés. Az ország déli-délkeleti felén több helyen alakulhat ki havazás, hószállingózás, míg észak felé haladva csökken a hóesés valószínűsége. A tőlünk délre található ciklon mozgásában azonban még mindig van bizonytalanság, így érdemes figyelni a frissülő prognózisokat. Kis eséllyel akár északabbra is húzódhat a csapadékzóna. A hajnali -1,-7 fokról -2,+3 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Keddtől – a jövő hét végéig

továbbra is folytatódik az átlagosnak megfelelő hideg, januári időjárás fagyos éjszakákkal és 0 fok körüli, illetve kevéssel a feletti nappalokkal. A hét közepe táján ismét nedvesebb légtömegek érkeznek, így ekkor újra lehetőség nyílik havazásra.