Ilyen időjárás valószínű január végéig

Meglehetősen mozgalmas időjárást tartogat az idei január hátralevő része. Igazi télies napok, gyakori frontátvonulás, havazás, eső és jelentősebb enyhülés is valószínű

Január 9 – 19

Az előttünk álló 10 napos időszakban összességében az ilyenkor szokásosnak megfelelő, hideg, télies időre van kilátás. Éjszakánként jellemzően -5, délutánonként pedig 0 fok közelében alakul a hőmérséklet, kisebb hullámzás mellett. Jelentős felmelegedésben ebben az időszakban ne nagyon reménykedjünk, ugyanakkor kis eséllyel az időszak második felében néhány napra komolyabb lehűlés sem kizárható. Csapadék két alkalommal is (különösen 10-11, 13-14 körül) várható, amely túlnyomórészt hó formájában hullhat.

Január 20 – 31

A hónap utolsó harmadában a korábbiaknál is változékonyabb időszak következhet. Néhány naponta érhetik el frontok térségünket, amelyek mentén gyakran szeles, időnként csapadékos időjárás alakulhat ki erősen hullámzó hőmérséklettel. Különösen az időszak első felében jelentősebb enyhülésre utaló jelzések látszanak, vagyis az átlagosnál jóval magasabbra szökhet a hőmérő higanyszála és a csapadék inkább eső formájában eshet. A hónap utolsó napjaira aztán lehűlés körvonalazódik: az időjárás visszatérhet a normális, télies kerékvágásba, mindemellett pedig gyakori csapadék valószínű, amelynek formája ekkor már egyre inkább havazás lehet.