A hét közepén hidegfront jön hózáporokkal, kisebb havazással – utána erős lehűlés kezdődik

Kedden

reggel -8,0, délután -1,+4 fok várható. Eleinte délkeleten lesz több felhő, és ott fordulhat elő még hószállingózás, máshol több órára kisüthet a Nap. Délutántól aztán északnyugat felől egyre több felhő érkezik, és az esti óráktól egyre több helyen kell kisebb havazásra, nyugaton esetleg átmenetileg vegyes halmazállapotú csapadékra számítani.

Szerdán

reggel még többfelé, majd északnyugat felől egyre kevesebb helyen várható kisebb havazás, hózápor. Az északnyugatira forduló szél fokozatosan megerősödik. Reggel -6,0, délután 0,+5 fok várható.

Csütörtöktől

szeles, egyre hidegebb időre van kilátás. A nappali felmelegedés a kezdeti -2,+3 fokról a hétvégére -1,-6 fok közé esik vissza. Az éjszakák egyre zordabbak lesznek: a hétvégén már a -10 fok körüli fagyok lesznek jellemzőek országszerte, de helyenként akár -15 fok alá is süllyedhet a hőmérő higanyszála. Csütörtökön még több helyen kell hózáporokra, gyenge hóesésre készülni, majd a hét további részében a felhőátvonulásokból inkább csak helyeként alakulhatnak ki futó hózáporok.