A következő két napban több helyen eshet a hó, aztán megérkezik a markáns lehűlés

Kedd éjszaka

északnyugat felől beborul az ég, és egyre több helyen számíthatunk kisebb havazásra, illetve eleinte nyugaton-északnyugaton vegyes halmazállapotú csapadék is hullhat. Szerda hajnalra a sok felhő miatt „csak” -5,0 fok közé hűl le a levegő, tehát kissé enyhébb lesz az éjszaka a korábbiaknál.

Szerdán

északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen kisüt a Nap, miközben keleten is megszűnik a havazás. Még 0,+5 fok közé melegszik a levegő, de az erős északnyugati szél ronthat a hőérzetünkön.

Csütörtökön

a hajnali -2,-9 fokról délutánra az élénk-erős északias szélben már csak 0 fok köré emelkedik a hőmérséklet. A kevés napsütés mellett gyakran megnövekszik a felhőzet és országszerte előfordulhatnak hózáporok, kisebb havazások, amelyek hatására az ország egy részén kifehéredhet a táj.

A hét második felében

erős északias széllel hideg, sarkvidéki eredetű légtömegek árasztják el térségünket. Eleinte még szórványosan, majd néhol fordulhat elő hózápor. Pénteken +1,-4, vasárnap már csak -1,-7 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. Az éjszakák egyre zordabbak lesznek: hétvégén már jellemzően -10 fok köré, azonban a derült, hófedte északkeleti tájakon -15,-20 fok közé süllyedhet a hőmérő higanyszála.

A jövő hét első felében

fokozatos enyhülés kezdődik, az esetleges csapadék eleinte szilárd, majd egyre inkább folyékony halmazállapotú lesz.