Csütörtöktől egyre hidegebb lesz – irány a -15 fok

A következő napokban észak felől egyre hidegebb, sarkvidéki eredetű légtömegek árasztják el térségünket, így a hétvégén helyenként már -15 fok körüli éjszakák is lehetnek.

Csütörtökön

hajnalban egy újabb csapadékzóna halad át felettünk, ezért északnyugat felől egyre többfelé kell kisebb havazásra, hózáporokra számítani, amelyek hatására több helyen vékony hótakaró alakulhat ki. Reggel aztán északnyugat felől csökken a felhőzet, kelet felé húzódnak vissza a hózáporok. Napközben már szeles idő várható, felhőátvonulásokkal, amelyekből elszórtan fordulnak elő hózáporok. A reggeli -1,-8 fokról már csak +1 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Péntektől – vasárnapig

a fokozatos lehűlés lesz időjárásunk fő jellemzője. A nappali felmelegedés a pénteki -3,+1 fokról a hét legvégére -1,-6 fok közé gyengül, miközben az éjszakák egyre fagyosabbak lesznek. Vasárnap reggel már országszerte -10 fok köré, északkeleten akár -15 fok alá is süllyedhet a hőmérő higanyszála. A kezdetben erős északias szél a hét vége felé lassanként mérséklődik, ezzel párhuzamosan pedig egyre kevesebb helyen alakulhatnak ki hózáporok.

A jövő héten

eleinte még fagyos marad az idő, aztán napról-napra egyre enyhébb léghullámok árasztják el térségünket.