A fagyos, zord hétvége után jövő héten jelentős enyhülés valószínű

Továbbra is valószínű, sőt egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy a hétvégi erős lehűlés után a jövő hét már az enyhülés jegyében telik majd, így viszonylag rövid időn belül nagyot fordul majd időjárásunk.

Pénteken

-3,+2 fok között alakul a maximum hőmérséklet, északkeleten az alacsonyabb értékekkel, ugyanis abból az irányból zúdul fölénk a fagyos levegő, ráadásul az élénk-erős északias szél tovább rontja a hőérzetünket. A felhőátvonulásokból északkeleten többfelé, máshol csak helyenként számíthatunk havazásra, hózáporokra.

Szombaton és vasárnap

továbbra is marad a szeles, egyre fagyosabb időjárás felhőátvonulásokkal, illetve szórványos hózáporokkal. Szombaton -5,0, vasárnap már csak -1,-6 fok közé melegszik a levegő, éjszakánként pedig fokozatosan országszerte -10 fok közelébe, azonban északkeleten -14,-20 fok közé zuhanhat a hőmérő higanyszála.

A jövő héten

délnyugat felől fokozatos enyhülés veszi kezdetét. A hétfői reggel még nagyon zordnak, sokfelé -10 foknál hidegebbnek ígérkezik, utána azonban a hét közepére fagypont köré, helyenként már fagymentessé szelídülnek az éjszakák. A nappali felmelegedés a kezdeti -5,0 fokról a hét második felére már +3,+10 fok közé erősödik, de néhol akár +10 fok feletti tavaszias értékek sem kizártak. A hét első felében csak néhol, a hét közepétől újra egyre több helyen van esély csapadékra, amely már egyre inkább havaseső, majd eső formájában hullhat.