Erős felmelegedés jön. A -15 fokos hétkezdet után csütörtökön már +15 fok is lehet

A korábbi előrejelzéseknek megfelelően a kemény fagyok után a következő napokban fokozatos, jelentős felmelegedésre van kilátás, így gyorsan búcsút inthetünk a télies időnek.

Kedden

főként a hajnali, reggeli órákban számíthatunk többfelé kisebb havazásra, hószállingózásra, nyugaton vegyes halmazállapotú csapadékra is. Napközben aztán nyugat felől megszűnik a csapadék, de sok marad a felhő felettünk. A reggeli -2,-11 fokról délutánra már -3,+6 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a legmagasabb értékekkel.

Szerdán

élénk-erős délnyugati széllel további melegedés várható: reggel -4,+3, délután +5,+10 fok közötti értékeket mérhetünk, de északkeleten még pár fokkal hűvösebb lehet ennél. Északkeleten lesz a legtöbb a felhő, és ott valószínű elszórtan vegyes halmazállapotú csapadék, míg máshol már időnként előbújhat a Nap.

Csütörtökön és pénteken

szeles, tovább enyhülő időre van kilátás. Az éjszaki fagyok már szinte teljesen meg is szűnnek, délutánonként pedig 8-13 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de a déli-délnyugati megyékben 15 fok körüli maximumokat is előfordulhatnak. Csütörtökön sok napsütés várható, pénteken ugyanakkor egyre inkább a felhők kerülnek túlsúlyba egy közeledő hidegfront hatására.

A hétvégén

változékony, gyakran csapadékos, egyre hűvösebb időjárás következhet, de komoly lehűlésre egyelőre még minimális az esély. Továbbra is az ilyenkor szokásosnál magasabb tartományban maradhat a hőmérséklet.