Vasárnap több helyen havazhat – pár napra visszatér a télies idő

Az enyhe, kora tavaszias szombat után vasárnapra ismét visszatér a hideg, télies időjárás, többfelé havazás is előfordul majd.

Szombat estétől

elszórtan számíthatunk csapadékra, ami eleinte eső formájában hullik, majd az éjszaka során észak felől fokozatosan havaseső, havazás váltja fel az esőt. Estére 0,+5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap

hajnalban és reggel főként az ország déli-délnyugati felén valószínű többfelé havazás, havaseső, majd észak felől megszűnik a csapadék és elkezd felszakadozni a felhőzet. Az élénk északkeleti széllel +1,+2 fok köré mérséklődik a nappali felmelegedés, vagyis átlagos januári idő várható. Leginkább a délnyugati megyékben van esély összefüggő hótakaró kialakulására.

Kilátások február első hetére

A hét elején még hűvös, télies időre van kilátás fagyos éjszakákkal és kevéssel 0 fok feletti maximumokkal. A hét közepére aztán gyors enyhülés valószínű, így ismét az átlagosnál melegebbre fordul, de továbbra is változékony, gyakran csapadékos marad időjárásunk. Újra mérhetünk +10 fok körüli hőmérsékleteket. A hét végére már bizonytalan mértékű lehűlés körvonalazódik.