Február első hete hűvösen indul, aztán tavaszias enyhülés jön

Továbbra is hullámvasúton marad időjárásunk: a vasárnapra érkezett télies idő még hétfőn is kitart, majd keddtől máris fokozatos, jelentős enyhülés kezdődik. A hét közepétől tavaszias hőmérsékleteket mérhetünk majd.

Hétfőn

nagyjából olyan idő lesz, ami február elsején elvárható: reggel -1,-7, sőt a hóval borított szélcsendes tájakon -10 fok közelében, míg délután 0,+5 fok között alakul a hőmérséklet. Főként az ország délkeleti harmadán marad sok felhő az égen, és ott fordulhat elő kezdetben még elszórtan kisebb havazás, hószállingózás, esetleg havaseső. Az ország többi részén a változóan felhős ég mellett kisüthet legalább néhány órára a nap.

Kedden

többfelé párásan, ködösen és újra fagyosan (-1,-7 fok) indul a reggel, napközben aztán már a hétfőinél kissé magasabbra, +2,+7 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Elszórtan maradhatnak ugyanakkor tartósan felhős, párás körzetek, ahol fagypont közelében ragad a hőmérő higanyszála. Az ország nagy részén ismét van esély pár órás napsütésre.

Szerdától

már jóval enyhébb légtömegek áramlanak fölénk. Az éjszakai fagyok lassanként az ország jelentős részén eltűnnek, a nappali felmelegedés pedig jellemzően +10 fok köré, néhol +15 fok közelébe erősödik. Először a hét közepén, aztán a hétvégén érkezhet ismét nedvesebb levegő, így ekkor növekszik a csapadék esélye. Ez természetesen eső formájában hullik, de a hegyekben különösen a hét végétől ismét lehet havazás, ekkor ugyanis pár fokos lehűlés jöhet, de komoly, drasztikus lehűlésnek február első hetében még alacsony a valószínűsége.