A csütörtöki hidegfront után a tél eddigi leghidegebb napjai várnak ránk

Szerda éjszaka

országszerte sokfelé várható további eső, amelyet a bezúduló fagyos légtömeg hatására északnyugat felől egyre nagyobb területen havazás vált fel, sőt eleinte átmenetileg ónoseső sem kizárt. Hajnalig a középső országrészig jut a havazás zónája, de ezzel egyidejűleg északnyugat felől megszűnik a hóesés, és a csapadékzóna a Dunától keletre kezd el visszahúzódni, éppen ezért bizonytalan a lehulló hó mennyisége. Hajnalra a Dunántúlon már -2,-6 fokig csökken a hőmérséklet, míg ettől keletre még -1,+5 fok várható.

Csütörtökön

erős-viharos északnyugati széllel fokozatosan a keleti országrészt is elárasztja a szibériai eredetű légtömeg, így délután már országszerte csupán -1,-6 fok közötti értékeket mérhetünk. Északnyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, megszűnik a havazás, de a keleti megyékben még délután is havazhat. Azokon a tájakon, ahol összefüggő hótakaró alakul ki, hóátfúvásokra kell számítani.

Pénteken és a hétvégén

alapvetően száraz, hideg, kissé szeles idő lesz. Éjszakánként -7,-14, azonban a derült, szélcsendes, hófedte tájakon -15,-21 fok közé süllyedhet a hőmérséklet, délutánonként pedig -1,-7 fok közötti fagyra van kilátás. A több órás napsütés melletti felhőátvonulásokból már csak helyenként, vasárnap akár elszórtan fordulhat elő hózápor, kisebb havazás.

Kilátások a jövő hétre

előreláthatólag folytatódik az átlagosnál jóval hidegebb, hamisítatlan téli időjárás zord éjszakákkal és többnyire fagyos nappalokkal. A hét közepe táján újra növekszik a havazás esélye, de ebben még nagy a bizonytalanság.

Fotó: Pixabay