A hét elején még marad a hideg idő, aztán enyhülés várható

Hétfőn

ismét fagyosan (-6,-12 fok) indul a reggel, sőt a szélcsendes északi völgyekben újra -20 fok köré zuhanhat a hőmérséklet. Délutánra a sok napsütés hatására -3,+3 fok közé melegszik a levegő.

Kedden

az ország nyugati felén több felhő lesz az égen, és ott helyenként hószállingózás, gyenge havazás előfordul, míg a keleti megyékben továbbra is több órára kisüt a nap. Hajnalban -3,-15, délután -2,+4 fok valószínű.

Szerdán

már enyhébb, nedvesebb légtömegek érkeznek fölénk nyugat felől, így országszerte a felhők lesznek túlsúlyban, és elszórtan kell kis mennyiségű vegyes halmazállapotú csapadékra készülni, ami nyugat felől egyre inkább eső formájában hullik majd. Reggel 0,-12, délután 0,+8 fok várható, nyugaton a magasabb értékekkel.

A hét második felében

az éjszakai fagyok fokozatosan országszerte gyengülnek, egyre nagyobb területen már csak kevéssel fagypont alá csökken a hőmérséklet. A nappali felmelegedés többnyire +2,+10 fok között alakul, északkeleten az alacsonyabb értékekkel. Csütörtök-péntek környékén még egy csapadékzóna érinthet bennünket, majd a hétvégén már inkább száraz idő valószínű.