Csütörtökig tavasz, aztán hétvégére visszatér a késő télies idő

Kedden, szerdán és csütörtökön

alapvetően napos, száraz, fokozatosan melegedő szép tavaszi idő várható. Éjszakánként fagypont köré csökken a hőmérséklet, és több helyen képződhet pára, illetve köd, ami napközben szinte mindenhol gyorsan feloszlik. Délutánonként kezdetben 10-15, majd 12-17 fok közé melegszik a levegő, ami inkább március végének-április elejének felel meg.

Pénteken

Észak felől hidegfront éri el térségünket, így beborul az ég, és az északiasra forduló szél mellett elszórtan kell esőre, záporra készülni. A beáramló hideg levegő hatására északon, valamint a hegyvidéki tájakon havaseső, havazás is előfordulhat. Északon már csak 4-9, délebbre még 10-15 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Hétvégén

a front mögött az előző napokhoz képest már száraz, jóval hidegebb, ugyanakkor a március elején szokásosnál csupán néhány fokkal hűvösebb, késő télies hangulatú időre van kilátás. Az éjszakai órákra jellemzően 0,-6 fok közé, sőt a fagyzugos tájakon kevéssel ez alá is süllyedhet a hőmérséklet, míg délutánonként +5,+6 fok körüli értékeket mérhetünk.