Marad a hűvös tavasz – hétfőn újabb hidegfront érkezik

Március 20-án kezdetét vette a csillagászati tavasz, de az időjárás egyelőre továbbra is a késő telet idézi majd. Vasárnapról hétfőre virradóra ráadásul egy újabb hidegfront vonul át felettünk.

Vasárnap

fagyosan (-8,-1 fok) kezdődik a reggel, délután pedig a sok napsütés ellenére sem lesz melegebb +4,+10 foknál. A közeledő hidegfront hatására a nap második felében északnyugat felől kezd növekedni a felhőzet, és az esti óráktól a Dunántúlon már hózáporok, esetleg záporok alakulhatnak ki.

Hétfőn

a hidegfront mögött felhőátvonulásokra, szórványos hózáporokra és erősen szeles, továbbra is hűvös időre van kilátás. Reggel +1,-4, délután +4,+8 fok várható.

Kedden és szerdán

nagy valószínűséggel még marad az átlagosnál hűvösebb, szeles időjárás, gyakori felhősödéssel és helyenként elforduló hózáporokkal, záporokkal. Éjszakánként fagypont körül, illetve kevéssel az alatt, míg délutánonként jellemzően +5,+12 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtöktől

már fokozatos enyhülésben bízhatunk: az éjszakai fagyok lassanként megszűnnek, a nappali felmelegedés pedig fokozatosan a március végének megfelelő 14-15 fok körüli értékek köré erősödhet. Eleinte szárazabb idő várható, majd a hétvégén már egy front érintheti térségünket, amely elszórtan záporokat okozhat.