Csak lassan javul az idő – még néhány fagyos éjszaka és hűvös nappal következik

A következő napokban csak alig érezhető javulás várható: egyelőre marad az ilyenkor szokásosnál több fokkal hűvösebb időjárás és az éjszakai fagyveszély sem múlik el.

Kedden

egy újabb fagyos (0,-7 fok közötti) reggel vár ránk, délutánra pedig 10 fok köré emelkedik a hőmérséklet, de az élénk-erős északias szél ronthat a hőérzeten. A napsütést délelőtt kevés, délután már több felhő zavarja, amelyből néhol alakulhatnak ki záporok, északon hózáporok.

Szerdán

reggel -5,+3, délután 5-12 fok között alakul a hőmérséklet, és ismét a felhők lesznek túlsúlyban, amelyek elszórtan hózáporokat, záporokat is hoznak az erős északi szélben.

Csütörtöktől

lassan, fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés: eleinte 8-13, szombaton már 11-17 fok közötti értékeket is mérhetünk, de az éjszakai fagyok csak lassan szorulnak vissza egyre kisebb területre. A javuló tendenciát pedig beárnyékolja egy hidegfront, amely szombaton éri el térségünket szórványos esőkkel, záporokkal. A front mögött pedig vasárnapra pár fokkal ismét visszaeshet a hőmérséklet. A mostanihoz hasonló, hűvös időjárás azonban egyelőre nem tér vissza.