Mozgalmas hetünk lesz – erős felmelegedés után markáns lehűlés következik

Egészen csütörtökig a fokozatos melegedés lesz időjárásunk fő meghatározója, eleinte nyugaton majd keleten is. A hét második felében aztán markáns lehűlés valószínű.

Hétfőn

csípős (0,+5 fok), sőt a fagyzugos tájakon gyengén fagyos lesz a reggel. Délutánra 12-19 fok közé emelkedik a hőmérséklet, nyugaton a magasabb értékekkel, ahol egyébként kisüthet hosszabb időszakokra a Nap, míg az ország nagy részén a felhők fognak dominálni, de száraz lesz az idő.

Kedden

az ország nagyobbik keleti kétharmadán ismét a felhők lesznek túlsúlyban, és a keleti-északkeleti megyékben elszórtan fordulhat elő eső, zápor. Reggel 2-7, délután 11-21 fok várható, ismét nyugaton a magasabb maximumokkal.

Szerdán és csütörtökön

már a keleti megyékbe is jut a melegebb levegőből, így jellemzően 17-22 fok közötti maximum hőmérsékletre számíthatunk, sőt nyugaton akár pár fokkal melegebb is lehet ennél, és országszerte több órás napsütés várható.

A hosszú hétvégén

újra változás következik. Pénteken egy hidegfront hoz többfelé esőket, záporokat, illetve jelentősebb lehűlést. Ezt követően, szombaton és vasárnap az átlagosnál hűvösebb, szeles időre van kilátás elszórt záporokkal, de egy tőlünk tőlünk délre lévő ciklon akár térségünk időjárásába is beleszólhat, így fennáll a kiadósabb csapadék esélye is. A jövő hét elején aztán ismét emelkedő pályára állhat a hőmérséklet. Folytatódik tehát a változékony, ezúttal már hamisítatlan áprilisi időjárás.