Hétfőig tart a kellemes tavasz, aztán kedden erős lehűlés, sokfelé eső, néhol havazás jön

Nem tart sokáig a pénteken kezdődött melegedő tendencia. Kedden máris egy hidegfront éri el térségünket, amely mögött ismét markánsabb lehűlésre, ezúttal viszont már nagyobb mennyiségű csapadékra is esély nyílik. Az április havazás az ország egy részén most sem marad el.

Vasárnap

délutánra 15-20 fok közé melegszik a levegő, a szombatinál ugyanakkor jóval kevesebb napsütésre és több felhőre kell számítani. Délelőtt nyugaton, délután inkább keleten fordulhat elő elszórtan kisebb eső, zápor, a délies szél pedig továbbra is erős, északnyugaton viharos lesz.

Hétfőn

a közeledő hidegfront előtt átmenetileg tovább melegszik az idő: reggel +2,+9, míg délután már 18-23 fok várható. Eleinte több órára kisüthet a Nap, majd nyugat-északnyugat felől egyre több felhő érkezik, és délután északnyugati irányból már eső, zápor is várható.

Keddtől

északnyugat felől hideg légtömegek árasztják el térségünket, de kedden keleten-délkeleten még kitarthat az enyhébb időjárás. A hét közepén már országszerte +3,+10 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés, de az erős északias szél miatt ennél hidegebbet érezhetünk majd. Több hullámban nedves levegő áramlik fölénk, így többfelé, több alkalommal kell esőre, záporra készülni, amit a hegyekben, valamint északon és nyugaton havaseső, havazás is felválthat. az ország egy részén kiadósabb mennyiségű csapadék is hullhat. Lassú javulás majd a hétvégére valószínű, azonban még ekkor sem tér vissza a tartósan kellemes, tavaszi idő.