Markáns lehűlés érkezik kiadós esővel, havasesővel, havazással

Kedden

a borult égből országszerte sokfelé kell ismétlődő esőre készülni, többfelé kiadós mennyiségben. A délutáni óráktól aztán nyugat-északnyugat felől eleinte a Dunántúlon, késő estétől már a középső-, valamint északi megyékben is havaseső, havazás válthatja fel az esőt. Különösen a magasabban fekvő tájakon 10 cm feletti összefüggő hótakaró is kialakulhat. Az élénk-erős északnyugati széllel téliesen hideg légtömegek érkeznek: a Dunántúlon már csak +2,+7, a Dunától keletre még 8-13 fok között alakul a maximum hőmérséklet, de ez utóbbi is jóval alacsonyabb az április közepén elvárhatónál.

Szerdán

főként a nap első felében várható még többfelé havaseső, havazás, illetve keleten eső is, majd megszűnik a csapadék. Marad az erős, főként a Dunántúlon viharos északnyugati szél, illetve a késő téliesen hideg idő: reggel 0,+6, délután +3,+9 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön

továbbra is erősen szeles, hideg időjárás lesz: hajnalban -1,+4, délután +4,+9 fok várható. A felhők lesznek túlsúlyban, és még mindig több helyen fordulhat elő zápor, hózápor, havaseső, de már kisebb mennyiségben.

Péntektől

lassú enyhülés valószínű, azonban előreláthatólag még a hétvégén sem éri el az ilyenkor szokásos értékeket a hőmérséklet, vagyis marad az átlagosnál hűvösebb időjárás. A napsütést még mindig gyakran zavarják felhők, és átmeneti szünet után a hétvégén, aztán a jövő hét elején újból nedvesebb légtömegek érkezhetnek.