Lehűléssel kezdődik a jövő hét – több helyen újra visszatérnek az éjszakai fagyok

Vasárnap

Reggelre -1,+6 fok közé csökken a hőmérséklet. Napközben egy érkező gyenge hidegfront hatására a napsütést már gyakran zavarják felhők, amelyekből az ország északi-északkeleti felén többfelé, máshol csak elszórtan fordulnak elő záporok, zivatarok. Megélénkül, sőt a Dunántúlon meg is erősödik az északnyugati szél, amellyel hűvösebb légtömegek érkeznek egyelőre még csak az ország északkeleti harmadára. Ott már csak 10-15, máshol még 15-19 fok között alakul a maximum hőmérséklet.

Hétfőn és kedden

már országszerte hűvös időre van kilátás. Éjszakánként -3,+4, míg délutánonként jellemzően 10-15 fok várható. A napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet. Ezekből a felhőkből eleinte elszórtan, kedden a nap második felétől aztán délnyugat felől már egyre többfelé fordulhat elő eső, zápor.

Szerdától

nagyon változékony időszak következik. Eleinte erős felmelegedés valószínű, olyannyira, hogy pénteken már 20-26 fok közötti kora nyárias magasságokba is emelkedhet a hőmérséklet, de záporok, zivatarok ekkor is előfordulhatnak. A hétvége elejére aztán máris egy hidegfront veti vissza kissé a felmelegedést, azonban ezt követően néhány napig újra melegedés várható.