A hét közepétől hűvösebbre, csapadékosabbra fordul az időjárás

Kedden

reggel 6-13, délután pedig már 25-30 fok közötti nyárias melegre és sok napsütésre számíthatunk. Főként a Dunántúlon erősödhet meg időnként a délkeleti szél, máshol élénk vagy mérsékelt lesz a légmozgás. Késő délután-este nyugat felől felhősödés kezdődik, ami már jelzi a közelgő változást.

Szerdán

délnyugat-nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és eleinte csak a Dunántúlon, délután már máshol is egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. A legtovább északkeleten-keleten maradhat napos az idő, és ott még 22-27 fok közé melegszik a levegő. Az ország nagyobbik, délnyugati kétharmadán már 16-22 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés, valamint egyre nagyobb területen megélénkül az északnyugatira forduló szél.

Csütörtöktől – vasárnapig

változékony időre van kilátás. Csütörtökön és pénteken a felhők lesznek túlsúlyban, és többfelé, több alkalommal van esély esőre, záporra, a nappali felmelegedés pedig 20 fok körül, a tartósan borongós tájakon több fokkal az alatt maradhat. Hétvégén átmenetileg csökken a csapadék valószínűsége, valamint egy mérsékeltebb melegedésben bízhatunk, amelynek a jövő hét elején egy újabb front vethet véget.