Tartósan hűvös, gyakran csapadékos marad az időjárás

Egyelőre még nem számíthatunk számottevő változásra. A következő egy hétben továbbra is az átlagosnál hűvösebb marad az időjárás, illetve a csapadéknak is lesz utánpótlása.

Hétfőn

a kiadós esőzést okozó csapadékzóna délután fokozatosan kelet-északkelet felé halad tovább, miközben nyugat felől már lassanként gyengül, illetve megszűnik az eső, ezzel együtt azonban egyre nagyobb területen megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik az északnyugati szél. A maximum hőmérséklet mindössze 13-20 fok között alakul.

Kedden

az ország északkeleti harmadán továbbra is borongós, esős időjárásra számíthatunk, míg máshol a felhős időszakok mellett már néhány órára kisüt a Nap, és csak elszórtan fordulnak elő záporok, zivatarok, ugyanakkor továbbra is élénk-erős északnyugati szél fúj majd. Reggel 7-12, délután 17-22 fok várható, azonban északkeleten hűvösebb lehet ennél.

Szerdán

délnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, amelyből hajnalban és reggel főként a Dunántúlon, később egyre inkább középső-, majd a keleti megyékben várható újabb eső, zápor. Hajnalban 6-11, délután 14-20 fok lesz.

Csütörtöktől

folytatódik a változékony, gyakran felhős időjárás, csapadékra pedig több alkalommal is számíthatunk. Összességében az ilyenkor szokásosnál alacsonyabb, 20 fok körüli tartományban mozog majd a maximum hőmérséklet, de borongós, csapadékos periódusokban ennél alacsonyabb, míg a naposabb időszakokban pár fokkal magasabb értékek is lehetnek. Jelentős, tartós felmelegedésre a következő 8-10 napban minimális az esély.