Hétvégére ismét több felhő és csapadék is érkezik

Szombaton

alapvetően a felhők lesznek túlsúlyban, csak rövid napos időszakokban bízhatunk. Eleinte északnyugaton-nyugaton, délutántól már máshol is előfordulhat kisebb eső, zápor. Eleinte délnyugati, majd északnyugati irányból számíthatunk élénk-erős széllökésekre. A reggeli 8-13 fokról délutánra csupán 16-22 fok közé emelkedik a hőmérséklet, azonban az ország délkeleti harmadán pár fokkal melegebb is lehet ennél.

Vasárnap

főként hajnalban és délelőtt valószínű több helyen eső, zápor, majd napközben lassanként csökken a csapadékhajlam és időnként felszakadozik a zárt felhőtakaró. Marad a hűvös idő élénk északnyugati széllel. Reggel 8-13, délután 16-21 fok lesz, azonban délkeleten ismét kissé kellemesebb maximumokat mérhetünk ennél.

Kilátások a jövő hétre

A hét első két napján átmenetileg tovább fokozódik a kontraszt az ország délkeleti és északnyugati fele között. Az Alföldön kedden már 25-30 fok közötti nyárias meleg alakulhat ki, míg az ország északnyugati harmadán 20 fok körül maradhat maximum. Ezt követően országszerte mérsékelten meleg 20 fok közeli nappali felmelegedésre számíthatunk, a felhők, illetve az időnként előforduló csapadék pedig az egész hetet meghatározza majd. Számottevő, országos felmelegedés átmeneti jelleggel a hét végén következhet.