A hét második felében már nyáriasra fordul az idő, de addig még fázni fogunk

Hétfőn

reggel még délen-délkeleten borongós idő várható esővel, záporral, máshol viszont délig kisüthet hosszabb időszakokra a Nap. Délután aztán országszerte erős gomolyfelhő-képződésre és szórványosan záporokra, zivatarokra kell készülni. Legnagyobb eséllyel az ország középső harmadán. Az élénk északkeleti széllel még mindig hűvös levegő érkezik: a reggeli 6-11 fokról délutánra csupán 16-22 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Kedden és szerdán

már egyre kevesebb helyen fordulnak elő záporok, zivatarok, miközben egy árnyalattal melegszik az idő: kedden 20, szerdán 21-22 fok körül alakulnak a maximumok, éjszakánként viszont még többnyire a 10 fok alatti értékek lesznek jellemzőek.

Csütörtöktől melegedés egy kis szépséghibával

Csütörtöktől napról-napra egyre kellemesebb, lassanként nyáriasabb hangulatú időjárásra van kilátás. Eleinte 20-25, szombaton már 24-29 fok közötti maximumokat mérhetünk, miközben az éjszakák is lassanként 10-15 fok közé enyhülnek. Ezzel együtt pedig szombat délutánig a napsütés kerül túlsúlyba és csökken a záporok, zivatarok száma. Szombaton a nap második felében ugyanakkor egy hidegfront közelíti meg térségünket, így a hétvége második felére ismét növekszik a csapadék és a lehűlés esélye. A mostanihoz hasonló hűvös időjárás viszont valószínűleg nem tér vissza.